De FUE CT haartransplantatie van Vlogger Rutger Vink.

Rutger Vink (Vlaardingen, 2 september 1989) – alias Furtjuh – is een Nederlands YouTube-bekendheid. In 2012 begon Rutger met het maken van video’s en vlogs, welke aanvankelijk bedoeld waren als schoolproject. In februari 2017 had hij meer dan 400.000 abonnees. 

 

Furtjuh maakt liedjes, parodieën, doet sketches en uitdagingen. In het nieuws kwam hij onder andere met een video over zijn coming out. In 2015 won Vink een VEED Award voor de Beste mannelijke YouTuber en in 2016 was hij wederom genomineerd. Rutger deed in maart 2016 mee met het RTL4-programma It Takes 2.

 

Furtjuh maakt liedjes, parodieën, doet sketches en uitdagingen. In het nieuws kwam hij onder andere met een video over zijn coming out. In 2015 won Vink een VEED Award voor de Beste mannelijke YouTuber en in 2016 was hij wederom genomineerd. Rutger deed in maart 2016 mee met het RTL4-programma It Takes 2.

Net als veel anderen voelde ook Rutger zich al lang onzeker over het feit dat hij kaal begon te worden op jonge leeftijd. Hij vertelt: ‘Op mijn achttiende begon het. Sindsdien probeerde ik het te verbergen. Dat is echt heel vermoeiend. Er is ook niets wat je eraan kan veranderen. Dat is zo frustrerend’.

Het blijkt nu dus echter dat er tóch iets te doen is aan haaruitval. In dit geval is Rutger Vink dus voor een haartransplantatie naar Turkije afgereisd.

Rutger Vink deed er alles aan om zijn haaruitval te verbloemen.

Rutger heeft geprobeerd het kaal worden te accepteren. Dit lukte hem echter maar niet. Iedere dag worstelde hij met zijn kaalheid. Met speciale haarlak en poedertjes probeerde hij de haaruitval zo veel mogelijk te verbloemen. Daarnaast droeg hij vaak een pet. In zijn video zet hij echter voor het eerst zijn pet af, zonder dat hij iets met zijn haar had gedaan. Het was inderdaad duidelijk dat hij last heeft van erfelijke haaruitval. Flinke inhammen en een teruggetrokken haarlijn werden duidelijk zichtbaar. Om deze reden is het des te knapper dat hij het toch heeft aangedurfd zich ‘bloot te geven’ aan heel Nederland.

Hoe is de FUE CT haartransplantatie van Rutger bij HairWorld Istanbul verlopen?

Omdat Rutger het simpelweg niet kon accepteren dat hij kaal zou worden, heeft hij besloten om een haartransplantatie te ondergaan in Istanbul. Hij geeft in zijn video aan dat Istanbul het walhalla is voor haartransplantaties. Hij heeft twee intakegesprekken in Vlaardingen bij HairWorld Istanbul gehad, voordat hij besloot om iets aan zijn kaalheid te gaan doen. Rutger reisde samen met zijn vriend Thomas af naar Turkije, waar hij de FUE CT haartransplantatie heeft ondergaan. Hij loopt nu met een gemillimeterd kapsel rond, omdat zijn haar kort is geschoren voor de behandeling. Inmiddels is Rutger weer terug in Nederland en nú al erg blij met het resultaat. 9 maanden na de haartransplantatie behandeling zal het resultaat optimaal zijn. Rutger zegt hierover: ‘Ik vond het heel maf. Maar ik ben heel blij. Het liefst zou ik de klok 9 maanden vooruit zetten om het eindresultaat te kunnen zien’.

Interview Rutger;

Yilmaz Kahraman: Rutger, waarom heb je voor een haartransplantatie gekozen?
Rutger Vink:
 Mijn haaruitval begon op mijn 18e, dus een groot deel van mijn leven voelde ik mezelf erg beperkt. Ik schaamde me enorm en was erg onzeker. Daarnaast had ik ook overgewicht, maar daar kon ik nog wat aan doen. Als het aankwam op mijn haren, dan voelde ik mezelf compleet machteloos. Ik wilde heel graag van dat gevoel af. Ik ben 2 jaar geleden al eens op bezoek geweest bij een haartransplantatie kliniek, maar ik werd niet enthousiast van de kliniek en ook niet van de resultaten. Er is simpelweg geen ‘klik’. Twee jaar later kwam ik jullie tegen en ik was overtuigd van jullie techniek en resultaten. Het was nog wel wikken en wegen, omdat het persoonlijk een grote stap voor mij zou zijn, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan.

Yilmaz Kahraman: Hoe vond je de behandeling?
Rutger Vink:
 Ik vond het eigenlijk reuze meevallen. Tijdens de behandeling had ik helemaal geen pijn en merkte ik vrij weinig. Ik was zo relaxed dat ik zelfs een gedeelte van de behandeling heb geslapen. Na de behandeling zag ik direct hoe het zou worden en dat maakte bij best emotioneel. Ik had eindelijk een mooie haarlijn, iets waar ik bijna heel mijn leven naar uitkeek. Ook vond ik het hotel prachtig en het eten was verrukkelijk.

Yilmaz Kahraman: Ben je blij met het resultaat tot nu toe?
Rutger Vink:
Ja, ik ben ontzettend blij. Een jaar is net voorbij en ik heb weer mooi vol haar!

TOP