Het eindresultaat van Stef Ekkel!

/ / BN’ERS, Geen categorie

Stef Ekkel, geboren in Kampen op 9 augustus 1980, is een Nederlandse volkszanger. Hij zingt veelal over het dagelijkse leven. Ekkel groeide op met de Nederlandstalige muziek die gedraaid werd in cafe de Boterton, het cafe van zijn ouders. In 1998 gaf Ekkel zijn eerste optreden. In 2001 werd zijn eerste lied Op ’n terrasje uitgebracht in eigen beheer. Deze single stond 8 weken lang in de Nederlandse Top 20. De grootste hit in Nederland is Waarheen, Waarvoor. Deze kwam op nummer 8 in de Single Top 100.

Beertje van Beers: Stef, zou je mij kunnen vertellen hoe alles verliep met betrekking tot je haartransplantatie?
Stef Ekkel: Na mijn intakegesprek in Vlaardingen was ik al snel overtuigd dat ik een  haartransplantatie bij Hairworld Istanbul zou ondergaan. Anders dan de naam doet vermoeden, zitHairworld Istanbul niet alleen in Turkije, maar ook in Nederland. Het voordeel van het Hairworld kantoor in Vlaardingen is dat de intake, begeleiding en nazorg gewoon vanuit Nederland gebeurd en ook nog in je eigen taal.
Mijn volgende bestemming, Istanbul. In de hal gaat het bordje met mijn naam omhoog en vijf minuten later zitten we in een luxe taxi. Vijfendertig minuten later ben ik ingecheckt voor een bloedonderzoek in de kliniek. Een kwartier later werd ik ingecheckt in het Hilton hotel dat op een steenworp afstand ligt van de kliniek. De avond voor de ingreep hebben we heerlijk gegeten. Helaas mocht ik geen wijn. Vanaf 7 dagen voor de ingreep mag er geen alcohol meer genuttigd worden om de kans van slagen optimaal te maken.

De volgende ochtend ging mijn wekker om half acht. Douchen, ontbijten en op naar de kliniek. Daar werd ik om half negen van al mijn haren ontdaan en kort daarna lag ik al op de behandeltafel. De haartransplantaties worden in een ultra VIP A klasse internationaal ziekenhuis uitgevoerd, alwaar Hairworld Istanbul een hele verdieping tot zijn beschikking heeft. Samen met een van de specialisten werd mijn haarlijn bepaald en na enkele lokale verdovingen kwam het transplantatie team pas echt op volle toeren. Iedere specialist, met ervaring van honderden patiënten heeft zijn eigen taak. Al naar gelang van de dikte van het donorhaar (het dikke haar wat je aan zij- en achterkant hebt van het hoofd) worden de minuscuul kleine haartjes met wortel en al verwijderd en apart gelegd. Zo’n wortel noemen ze een graft. Een graft kan een haar maar soms ook wel zes haartjes bevatten. Dit maakt dat de ene persoon dikker haar heeft dan een ander. Met de techniek bij Hairworld Istanbul gaat het meestal om 2500 tot 6000 grafts. Dit betekent dat het soms om meer dan 20.000 haartjes gaat tijdens een behandeling. Vervolgens werden voor al mijn grafts huidkanaaltjes gemaakt (hele kleine gaatjes). Deze werden door drie specialisten opgevuld met de grafts. Uiteindelijk zijn er bij mij 3020 grafts geplaatst. Na behandeling ben je er nog niet helemaal. Ik wilde een optimaal resultaat dus ik hield me helemaal aan het protocol. Dit betekende dat ik ieder dag braaf mijn vitaminepilletjes slikte en mijn haar waste met Hairworld Istanbul’s eigen ontwikkelde vitamineshampoo. Na een half jaar is dit het resultaat!

Beertje van Beers: Wow, ben je er blij mee?
Stef Ekkel: Tot nu toe ben ik erg blij met mijn ingreep, wat een resultaat, kijk dan! De laatste maanden zijn de complimenten ook niet te tellen. En dan te bedenken dat het eindresultaat pas over enkele maanden is. Ik moet ook zeggen, de nazorg is uniek. Bij iedere vraag of onzekerheid bel je gewoon even op. Ook kreeg ik uitgebreide documentatie mee met antwoorden op de meest gestelde vragen.