FUE CT haartransplantatie techniek

De FUE CT (Follicular Unit Extraction Circulation Treatment) techniek is een unieke, op maat gemaakt haartransplantatie techniek die door HAIRWORLD ISTANBUL is ontwikkeld. De FUE CT techniek onderscheidt zich op vele vlakken van de reguliere FUE haartransplantatie.

Hoe is de FUE CT techniek ontstaan?

HAIRWORLD ISTANBUL heeft 18 maanden lang 180 personen onderzocht die eerder een transplantatie hebben ondergaan. Een groot deel van deze groep had niet de gewenste resultaten behaald uit eerdere FUE-behandelingen. Dit onderzoek vond plaats in 2013 en 2014 in samenwerking met dermatologen, plastische chirurgen, apothekers en haartransplantatie specialisten uit Istanbul en Nederland. Bij een gedeelte van de patiënten zijn doorbloedingsproblemen in de hoofdhuid geconstateerd. Eenmaal dit te hebben geconcludeerd, heeft men bij deze patiënten de doorbloeding van de hoofdhuid gestimuleerd door de FUE CT haartransplantatie techniek toe te passen. Dankzij deze techniek hebben ook de mensen die eerder een zwakke doorbloeding hadden, toch mooie resultaten behaald.

De FUE CT techniek, uitgevoerd door onze gecertificeerde FUE CT specialisten, bestaat uit meerdere componenten:

• De unieke deskundigheid waarover alleen onze speciaal getrainde FUE CT specialisten beschikken.
• Het oogsten van meer dan 70% multi grafts (dit zijn haarzakjes met minimaal 3 of meerdere haren);
• Indien nodig, het gebruik van haargroei bevorderende biologische CTS stimulanten voor het stimuleren van de bloedcirculatie tijdens de behandeling;
• Op maat gemaakt: voor verschillende hoofdhuid en haar-type een gericht protocol
(30 varianten);
• De combinatie van de FUE CT techniek met de unieke CTS-behandeling. Hierdoor worden niet alleen de geïmplanteerde haren structureel dikker, maar ook de haaruitval van de bestaande haren wordt afgeremd.

Wat zijn de voordelen van de FUE CT techniek

Voordelen
• Tot 97% klanttevredenheid na een FUE CT haartransplantatie sessie;
• Snelle groei van de getransplanteerde haren. (Tussen 6 tot 9 maanden);
• Langer behoudt van uw bestaande (niet getransplanteerde) haren door de CTS behandeling;
• Bestaande haren kunnen sterker worden;
• Slapende haarzakjes worden geactiveerd;
• Er worden meer dan 70% multi grafts geoogst (haarzakjes met minimaal 3 of meerdere haren) waardoor er minder geboord wordt t.o.v. een standaard FUE methode met een groot aantal single grafts;
• Minder schade in het donorgebied en getransplanteerde gebied;
• Sneller herstel en resultaat;
• Vaak is 1 behandeling voldoende t.o.v. een FUE behandeling of Haarstamceltransplantatie waar vaak meerdere behandelingen nodig zijn.

Het proces van haargroei

Voordat men een optimaal eindresultaat heeft gaat het haar door een aantal fasen. Tijdens deze fasen wordt de groei van het haar gestimuleerd aan de hand van onze CTS behandelingen en nazorg, bestaande uit een biologische shampoo/vitaminen en mineralen kuur.
Tussen de 4e en de 6e week vallen de getransplanteerde haren uit en tussen de 6e en de 10e week gaan de haren de rustfase in. In deze fase gaan de haren adapteren en ontwikkelen. Na de 10e week ontstaan er stoppeltjes. Het is mogelijk dat er een vertraging optreedt vanwege een verminderde bloedcirculatie of vitaminen en mineralentekort. Mede hierom wordt tussen de 4e en de 6e week, net voor de rustfase, de ‘dermislaag’ gestimuleerd a.d.h.v. de CTS-behandeling. Dit zal zorgdragen aan een verbeterde bloedcirculatie, waardoor de conditie van de hoofdhuid op gang wordt gebracht.
We merken op dat tussen de 3e en de 4e maand de stoppeltjes doorkomen en vanaf de 4e maand het haar sterk begint te groeien. Ondanks deze groei adviseren wij rond deze periode een tweede CTS-behandeling. De hoofdhuid heeft meer voeding en stimulatie nodig om de nieuwe haren te voeden om beter structuur te krijgen. Indien men na de 6e maand nog niet op niveau zit, dan kan men tussen de 6e en de 9e maand nog een CTS-behandeling ondergaan, gezien de ingrediënten volledig biologisch zijn.

Tabel 1 Ontwikkelingsstadia haargroei

Tijdperiode Percentage haargroei getransplanteerde haren

8-10 weken Stoppeltjes (1-3%)
3 maanden 10%
4 maanden 30%
6 maanden 70%
9 maanden 90-100 % voorzijde en brug
12 maanden 100% kruin
*Bovenstaande tabel is gebaseerd op de gemiddelde resultaten. Individuen kunnen sneller of trager reageren gedurende het haargroei proces. Na 12 maanden moet bij iedere gezonde patiënt volledige haargroei ontstaan zijn.
Het komt sporadisch voor (3% van onze cliënten) dat ondanks men alles goed heeft gedaan en alle regels netjes heeft nageleefd het haar nog steeds dun blijft. Het verschil voor en na de operatie is wel duidelijk zichtbaar, alleen het eindresultaat kan aan de lage kant zijn. HAIRWORLD ISTANBUL heeft dit onderzocht en gemeten bij haar eigen cliënten en kwam tot een aantal mogelijke hoofdoorzaken die gelden voor deze 3%:
- Hoofdhuidproblemen, Eczeem;
- Het gebruik van Ritaline (i.v.m. ADHD, ADD);
- Het gebruik van chemische middelen in combinatie met onze FUE CT Techniek geeft een minder resultaat, omdat de chemische ingrediënten die haar chemische middelen bevatten, onze biologische stimulanten tegenwerken. Hierdoor blijft een goed resultaat uit. Ons advies is om deze haargroeimiddelen tot het eindresultaat te vermijden;
- Het gebruik van groeihormonen en fatburners hebben tevens een slechte invloed op het eindresultaat;
- Mineralen, vitamine D en ijzerterkort.

Tabel 2: Verschillen tussen de reguliere FUE methode en de FUE CT methode

Standaard FUE behandeling en haarstamcel transplantatie (HST) FUE CT behandeling
Klanttevredenheid na 1 sessie: 30% klanttevredenheid na 1 sessie 97%
2 tot 5 sessies nodig voor het eindresultaat 1 sessie dikwijls voldoende voor eindresultaat. Extreme form kaalheid in eindstadium
70-100% single grafts Meer dan 70% triple grafts
Gestandaardiseerde protocol: eenieder ontvangt eenzelfde behandeling Op maat gemaakte behandeling
Geen geschikte behandeling voor de herstel operatie Grote expertise en uitstekende resultaten operatie bij hersteloperaties (na ongewenst resultaat FUE of HST)
Blijvende fijn structuur getransplanteerde haren Zowel verdikking getransplanteerde haren en grote kans (70%) op verbeterde structuur bestaande haren
Geen specifiek nabehandeling met simulanten De unieke CTS behandeling (optioneel):

 

Nabehandeling welke haargroei stimuleert en haaruitval bestaande haren remt

Geen suppletie of kuur FUE CT Mineralen kuur en doorbloeding stimulerend FUE CT shampoo
Gemiddelde hersteltijd FUE Versnelde hersteltijd ten opzichte van FUE
TOP